Gå til hovedindhold
social_boligstyrelsen_2023
bolig.png
Du er her:

Tiltag i Ankestyrelsen

Det er en del af Ankestyrelsens strategi for 2018 til 2022 at have fokus på praksiskoordinering og prioritere de tiltag, som giver den største værdi for flest kommuner. 

Ankestyrelsen valgte at lukke Juridisk Hotline og i stedet arbejde på at samle og strukturere vejledning til myndigheder på hjemmesiden, at systematisere principmeddelelser og at offentliggøre notater fra deres tematiserede møder. Derudover begyndte Ankestyrelsen i 2019, som noget nyt, at udbyde webinarer om udvalgte principmeddelelser og afsluttede praksisundersøgelser.


Ankestyrelsen tilbyder også fortsat besøg af læringsteams, task force og forskellige læringsforløb. Endelig er der også mulighed for at rette telefonisk henvendelse til Ankestyrelsen i åbningstiden, som er alle hverdage kl. 9-15, for at få faglig vejledning.

Temamøder med beskikkede medlemmer

Ankestyrelsen afgør hvert år 1200 kommunale sager på møder, hvor beskikkede medlemmer deltager. Det kaldes temamøder. Til hvert møde laver Ankestyrelsen et praksisnotat om det sagsområde eller tema, som skal behandles. Det sendes ud til de beskikkede medlemmer og offentliggøres nu også på Ankestyrelsens hjemmeside, så andre også kan få glæde af dem. Samtidig offentliggøres et kort resumé af de sager, som er blevet behandlet på møderne.


Ankestyrelsen holder cirka 30 temamøder om året. Der vil derfor hele tiden komme nye praksisnotater inden for de forskellige lovområder. De 1200 tematiserede sager bliver ligeligt fordelt mellem social- og beskæftigelsesområdet. Og sagerne dækker bredt de sagstyper, som Ankestyrelsen behandler.


Praksisnotater fra temamøder på ast.dk


Praksisnotat om boligindretning – uge 50 – 2019 på ast.dk (pdf)


Ankestyrelsen kan kontaktes på tlf.: 33 41 12 00 mellem kl.9 og 15 på hverdage.

 
Udgivet: 18-02-2020

Social- og Boligstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@sbst.dk