socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Gratis tegneprogram

Programmet SketchUp gør det nemmere at visualisere boligændringer

På et af de regionale netværksmøder for bolig.hmi.dk blev der bl.a. talt om og efterlyst tegneprogrammer, der gør det muligt for sagsbehandleren selv at "lege med" forskellige indretningsløsninger.

Arkitekter arbejder ofte med komplicerede tegneprogrammer, mens sagsbehandlere blot har brug for et redskab, der kan hjælpe med at visualisere forskellige indretningsløsninger. Det kan være en fordel, når sagsbehandleren arbejder på at finde den bedste løsning, men også når løsningen skal forklares til borgeren.

Et godt bud på et sådant redskab er programmet SketchUp, som Google har gjort frit tilgængeligt, og som er relativt let at bruge, selv om det selvfølgelig kræver lidt tid at sætte sig ind i.

I SketchUp kan man flytte rundt på f.eks. bad og toilet i et tredimensionelt miljø, men programmet duer ikke som endelig arbejdstegning, da det ikke er målfast.

Tegneprogrammet SketchUp kan downloades via link i modulet Redskaber

Her kan du også tilknytte kommentarer til programmet, hvis du allerede har erfaring med SketchUp, som du har lyst til at dele med netværket.

 

Kender du til andre tegneprogrammer, der er gode at kende? Så fortæl gerne om det via netværkets Forum.

Husk, at du også her kan efterlyse dine kollegers erfaringer i brugen af både SketchUp og andre programmer.
 


Udgivet: 21-12-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk