socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Hjælpemiddelbasen skifter stil

Ny forside, emneindgang og video tutorials har tilføjet hjælpemiddelbasen et nyt udseende og ekstra brugervenlighed

Som nogle deltagere måske allerede har bemærket, skiftede Hjælpemiddelinstituttets Hjælpemiddelbase (med oversigt over hjælpemidler i Danmark) i sidste uge udseende.

Hjælpemiddelbasen har fået ny forside med en emneindgang, der giver en intuitiv og trinvis adgang til produktinformation. Samtidig har Hjælpemiddelbasen fået tilføjet en ny facilitet, video tutorials, der giver brugeren hjælp til at søge i Hjælpemiddelbasen.

Den nye emneindgang er et supplement til Hjælpemiddelbasens søgefunktion og indgangen via klassifikationen, som er baseret på ISO 9999. Emneindgangen giver en simpel trinvis søgning i Hjælpemiddelbasen og kan være en fordel, hvis du ikke er sikker på, hvilken betegnelse der anvendes for den type produkter, du søger information om. Emneindgangen er et mere intuitivt og simpelt alternativ til den forholdsvis tekniske indgang via klassifikationen.

Emneindgangen har seks hovedkategorier:

  • Mobilitet og forflytning
  • Bolig, husholdning og bad
  • Kommunikation
  • Behandling og træning
  • Personlig pleje, tøj og sko
  • Svært overvægtige
  • Hjælp med video tutorials

Har du brug for hjælp til søgning i Hjælpemiddelbasen, kan du afspille de nye video tutorials, som giver en hurtig introduktion til de mange muligheder i Hjælpemiddelbasen. De varer fra et til tre minutter.

Mere end hjælpemidler

Foruden information om mere end 46.000 produkter og 900 danske forhandlere af hjælpemidler indeholder Hjælpemiddelbasen et Idé- og debatforum med mere end 600 deltagere. Det er gratis og enkelt at tilmelde sig via Hjælpemiddelbasens tilmeldingsside.

Desuden indeholder Hjælpemiddelbasen et stigende antal litteraturreferencer, en samlet fortegnelse over alle gældende principafgørelser inden for hjælpemiddelområdet og et antal handicapguides, hvor brugerorganisationer og videnscentre har udarbejdet oversigter, som vejleder om produkter, der er relevante for specifikke målgrupper – fx personer med autisme og personer med demens.
 
Udgivet: 18-11-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk