socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Nagelfast telemedicin

Opfindelse: Spejlet måler din puls

”Lille spejl på væggen der, hvad er min puls nu og her?”

Normalt kaster vi et blik i spejlet for at tjekke udseende, makeup, hår eller på anden måde at vurdere vores udseende. Men nu har en studerende fra MIT udvidet antallet af sandheder, vi kan få blot ved at se på os selv i spejlet. Han har nemlig konstrueret et spejl, Medical Mirror, der er i stand til at tage pulsen på personen, som står foran det. Helt uden fysisk kontakt.

Når man stiller sig foran spejlet, genkender kameraet ens ansigt via software og måler ens puls, alene ved hjælp af kameraet - og det er ikke en gang et krav, at personen foran spejlet skal stå helt stille.

Medical Mirror målenøjagtighed kan sammenlignes med andre godkendte pulsmålere, fortæller CareWare på hjemmesiden carewareweb.dk, der bringer nyheder om sundheds- og velfærdsteknologi.

Alt er muligt

Den studerende bag opdagelsen, Ming-Zher Poh, forestiller sig, at sensoren kan bruges til pulsmålinger hos patienter, hvor det vil være ubehageligt for dem at have en pulssmåler på kroppen, men potentialet i spejlet er bredere end som så. Ming-Zher-Poh arbejder på at udvide spejlets funktioner til også at omfatte måling af blodtryk samt respiration og iltindhold i blodet.

Om spejlet også vil kunne bevilges til boligindretninger er uvist, men muligheden for på sigt at kunne foretage et sundhedstjek, blot ved at se sig selv i spejlet, indeholder et interessant fremtidsperspektiv ikke mindst for personer med funktionsnedsættelser, der så vil kunne sende oplysningerne videre til læge eller plejepersonale.

 

På YouTube kan du se Ming-Zher Poh fortælle om sin opfindelse (åbner nyt vindue)

Udgivet: 01-11-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk