socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Informationsmateriale mm. om frit valg af boligindretning

Redskaber fra København og Kolding til inspiration for netværkets deltagere

I forbindelse med de nye regler om frit valg af boligindretning har flere kommuner allerede udarbejdet informationsmateriale til borgerne, vejledninger til sagsbehandlerne og andre relevante redskaber.

Et af hovedformålene med bolig.hmi.dk er at dele viden til gensidig gavn og inspiration, og redaktionen bag netværket er derfor meget glade for at kunne præsentere nye redskaber fra henholdsvis København og Kolding kommuner.

Redskaberne er indsendt af deltagere i netværket, og redaktionen bag bolig.hmi.dk har sørget for at gøre dem tilgængelige for hele netværket i modulet ”Redskaber” under fanen ”Litteratur”. Du kommer direkte til materialerne ved at klikke på linkene i teksten nedenfor.

Information til borgerne

Københavns Kommune har udarbejdet pjecen ”Værd at vide om frit valg af boligindretning - bevilget efter § 116” til borgere, der har fået bevilget boligindretning. Pjecen oplyser borgeren om reglerne og ikke mindst det ansvar, borgeren påtager sig ved at benytte frit valgs-ordningen.

Konsulent ved Københavns Kommune Marianne Hartmann gør opmærksom på, at pjecen udelukkende anvendes i Københavns Kommune, hvilket betyder, at frister, leveringstider og telefon- numre kun er gældende her.

Se Københavns Kommunes pjece ”Værd at vide om frit valg af boligindretning - bevilget efter § 116” (åbner nyt vindue)

Vejledning, oplysning og bevillinger

Iben Schøtt fra Socialforvaltningen i Kolding Kommune præsenterer netværket for både et informationsmateriale til borgerne, en vejledning samt tre modeller på bevillingsskrivelser, som kommunen udfylder og tilpasser i forhold til det ansøgte:

Udgivet: 14-10-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk