socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Teknologiske hjælpemidler i hjemmet for personer med kognitive funktionsnedsættelser

Oplæg ved svenske Inga-Lil Boman, ergoterapeut, ph.d

På Hjælpemiddelinstituttets HITmesse 2010 holdt Inga-Lil Boman, ph.d. og ergoterapeut ved Rehabiliteringsmedicinska Universitetsklinikken Stockholm foredrag om "Teknologiske hjælpemidler i hjemmet for personer med kognitive funktionsnedsættelser."

HITmessen henvender sig primært til primært til fagpersoner, der anvender og indkøber it-hjælpemidler til mennesker med funktionsnedsættelser, men Inga-Lil Bomans oplæg på messen er også spændende læsning for deltagere at bolignetværket.

Kort om oplægget:

Kognitive funktionsnedsættelser efter erhvervet hjerneskade er almindeligt og kan påvirke evnen til at udføre personlig pleje, daglige aktiviteter og arbejde. Udviklingen af nye teknologiske løsninger har dog de sidste år medført, at personer med kognitive funktionsnedsættelser har fået bedre muligheder for at udføre daglige aktiviteter selvstændigt.

Foredragsholderen har deltaget i et studie, hvor personer med kognitive funktionsnedsættelser har lært at bruge forskellige former for elektroniske hukommelsesstøttende hjælpemidler som hjælp til at udføre daglige aktiviteter i hjemmet.

Resultaterne fra disse studier viser, at denne type af hjælpemidler har et stort potentiale i forhold til at støtte personer med mildt til middelsvært nedsat hukommelsesfunktion efter erhvervet hjerneskade. Resultaterne peger på øget evne til at udføre daglige aktiviteter, øget selvstændighed, tryghed og sikkerhed samt øget tilfredshed med udførelsen af daglige aktiviteter og livskvalitet.

Målgruppen for oplægget var udover fagpersoner, der arbejder med mennesker med hjerneskade, også kommunale sagsbehandlere.

Læs Inga-Lil Bomans oplæg om Teknologiske hjælpemidler i hjemmet for personer med kognitive funktionsnedsættelser (pdf) (åbner nyt vindue)

Udgivet: 11-10-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk