socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Høring om frit valg af boligindretning afsluttet

Bekendtgørelse og vejledning klar medio september

På Hjælpemiddelinstituttets Boligkonference den 15. juni 2010 blev den nye lov om frit valg af boligindretning debatteret grundigt af konferencens deltagere.

Socialministeriet, der ikke havde mulighed for at deltage i debatten, fik efterfølgende tilsendt forskellige materialer fra dagen for at give et billede af de udfordringer i praksis, der blevet givet udtryk for på konferencen.

Materialet omfattede blandt andet konferencens indlæg fra jurist Anita Klindt, arkitekt/byggerådgiver Ib Jeppesen og sagsbehandlere og ergoterapeuter Susanne Nielsen, Esbjerg og Iben Schøtt, Kolding.

Derudover blev der af deltagerne fremsat en række problemer og udfordringer, som blev samlet i dels et brev og dels en reportage og fremsendt til Socialministeriet.

Svar fra ministeriet

Som svar på henvendelsen har Socialministeriet nu oplyst, at udkast til de bekendtgørelser, som skal udmønte lovforslaget om frit valg af bl.a. boligindretning, samt den tilhørende vejledning, hvor reglerne beskrives, har været i høring med frist den 13. august 2010.

De nye regler træder i kraft 1. oktober, og specialkonsulent i Socialministeriet Tina Hansen fortæller, at ministeriet er ved at lægge sidste hånd på udformningen af bekendtgørelse og vejledning, som vil blive sendt ud medio september.

Tina Hansen oplyser endvidere, at spørgsmålene fra Boligkonferencen har indgået i arbejdet med udkastene.

Læs brev, reportage og oplæg, der blev sendt til ministeriet (åbner nyt vindue)

Se eller gense HMI’s reportage fra Boligkonferencen 2010 (åbner nyt vindue)
Udgivet: 02-09-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk