socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Kommunerne skal aktivt søge ABT-fondens midler

En opgørelse fra Ingeniørforeningen viser, at kun 71 af de uddelte 420 millioner kroner er givet til udviklling af teknologiske hjælpemidler til svage og ældre borgere

Resten af midlerne er givet til store it-projekter på hospitalerne.

 

Robotter til støvsugning, vask og pleje kan blive løsningen på fremtidens mangel på hænder i den kommunale hjemmepleje. Men kommunerne får i første omgang ikke glæde af de mange millioner, som er afsat til den ny teknologi. Det skriver Fyens Stifttidende og NORDJYDSKE.

 

Regeringen oprettede sidste år Fonden til Anvendt Borgernær Teknologi (ABT) for at sætte skub i udviklingen.

 

"Vi må erkende, at de første runder havde en snert af for meget sundhed, for regionerne har et stærkere apparat end kommunerne, men vi er ved at komme bedre med," siger direktør for velfærdsteknologi, Henning Seiding, Odense Kommune.

 

KL’s cheføkonom Jan Olsen erkender, at kommunerne skal være bedre til at markere deres behov over for ABT-Fonden. Men samtidig efterspørger han en større velvilje til at investere i de borgernære velfærdsområder.

 

"Det er vigtigt, at ABT-Fonden selv fokuserer på kommunerne, når der skal prioriteres mellem dyre ansøgninger fra regionerne og den borgernære velfærdsteknologi i ældreplejen," siger Jan Olsen.

 

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) er ikke umiddelbart indstillet på at øremærke nogle af midlerne specifikt til kommunerne. I stedet opfordrer hun dem til at søge mere aktivt.

 

Læs artikel fra Ingeniørforeningen, IDA (åbner nyt vindue).

 

Udgivet: 18-02-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk