socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Netværk er fremtiden

Vi kan ikke undvære de elektroniske netværk på hmi.dk’s hjemmeside, fortæller landets to største kommuner, København og Århus.

Hjælpemiddelinstituttets faglige netværk er en gevinst for sagsbehandlere og ergoterapeuter. Så klart lød det fra landets to største kommuner, København og Århus, da Hjælpemiddelinstituttet for nylig afsluttede en succesfuld indkøringsperiode på et år.

 

Netværk gør os klogere
I København sidder 75 sagsbehandlere med boligrådgivning. De bruger netværket, selvom de i sig selv har god mulighed for sparring. Men et fagligt netværk som bolig.hmi.dk er vigtigt, fortæller Else Andersen, rådgivningschef ved Hjælpemiddelcenteret i Københavns Kommune.

”Vi vil gerne have indblik i, hvad de gør i andre dele af landet. I små kommuner har de andre boligtyper end i hovedstaden. Og vores medarbejdere vil gerne deltage i diskussioner, få råd og selv give råd til kolleger i provinsen. Vi bruger netværket rigtig meget,” siger Else Andersen.

Netværkene, der omhandler fagområderne bolig, bil og ordblinde, har med de to store kommuner som deltagere fået en god ballast for at dele faglig viden og know-how. Det tilbud benytter sagsbehandlere og terapeuter, samt fagpersoner, der arbejder med børn, unge og voksne i læse- og skrivevanskeligheder i de danske kommuner. Disse fagpersoner kan så videregive deres erfaringer til borgerne, hvoraf 25 procent af landets samlede befolkning er bosat i København og Århus.

I alt har de tre netværk foreløbig tilsammen godt 1300 deltagere.

Læs mere  om de enkelte netværk på bolig.hmi.dk, bil.hmi.dk og ordblind.hmi.dk

Udgivet: 27-01-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk