socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Kommuner har styr på loven

Det er konklusionen i en ny praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen.

Kommunerne er godt inde i lovstoffet, når der skal bevilges midler til ombygninger, ramper, fjernes dørtrin og andet, der gør et hjem bedre egnet til at leve i for personer med funktionsnedsættelser. Det konkluderer Ankestyrelsen i en ny praksisundersøgelse.

Der er dog efter Ankestyrelsens mening fortsat plads til forbedringer. Undersøgelsen slår ned på, at kommunerne kan blive bedre til at dokumentere væsentlige oplysninger så som omfanget af borgernes funktionsnedsættelser og indhente lægelige vurderinger.

Praksisindersøgelsen fra Ankestyrelsen omfatter sager, hvor kommunen har bevilget støtte til boligindretning efter Servicelovens § 116 stk. 1 eller 2. Sager om afslag er ikke omfattet undersøgelsen.

Læs hele rapporten Praksisundersøgelse om hjælp til boligindretning eller anskaffelse af anden bolig her (åbner pdf i nyt vindue).

Ankestyrelsen inviterer i forbindelse med den nye rapport til dialogmøde, hvor resultaterne fra praksisundersøgelsen er til debat. Mødet finder sted i Odense den 17. december 2009.
Læs mødeindkaldelsen her (åbner nyt vindue).

Udgivet: 14-12-2009

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk