socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Fremtidens lås sidder ikke i døren

Et nyt Kickstarter-projekt vil lave om på, hvordan vi går ind og ud af vores huse

Der findes efterhånden mange forskellige intelligente låse til vores boliger.

Men selv de mest intelligente låse har en enkelt ulempe. De sidder ikke der, hvor døren er stærkest, som er i bunden. Det mener Clay og Alex fra Nashville i Tennessee.

Sidstnævnte har gjort tjeneste i Irak, hvor han ofte opholdt sig i vigtige bygninger, der virkelig skulle sikres. Da han så på de stål-elementer, der blev brugt til at sikre dørene, fik han en idé.


Det er nu blevet til ’Haven’, en ny type dørlås, der slet ikke sidder på døren, og som er intelligent nok til at kunne styres fra en smartphone. I stedet er den monteret på gulvet lige foran dørtrinnet indenfor. Låsen er ikke højere end dørtrinnet, så når døren går op og i, bevæger døren sig let hen over den.


Blokerer i bunden
Men når så ’Haven’ aktiveres, åbner den sig opad, og går fra at være flad til at være i kileform. Den høje ende vender ind mod døren, der nu ikke længere kan åbnes, fordi ’Haven’ blokerer den i bunden. Ifølge folkene bag ’Haven’ virker det så godt at blokere døren i bunden, at den kan modstå selv et rambuk-angreb.


Som med andre intelligente låse kan du sende en midlertidig kode til naboen eller en ven, hvis du skal have vandet blomsterne og fodret katten, når du ikke er hjemme.


’Haven’ er ikke i handelen endnu, men Alex og Clay har en færdig prototype som er klar til at blive sat i produktion.


Kilde: Politikken.dk.

Udgivet: 08-10-2014

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk