socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Københavns Kommune åbner velfærdsteknologisk hus

Den 27. august indviede Københavns Kommune et nyt hus, hvor kommune, forskere og virksomheder sammen skal udvikle velfærdsteknologiske løsninger til gavn for borgerne.


’Sund Vækst Huset’ hedder det nye velfærdsteknologiske hus i Københavns Kommune. Huset skal drives af kommunen fra Copenhagen Science City på Nørrebro i tæt samarbejde med Københavns Universitet.


"Sund Vækst Huset er en af hjørnestenene i kommunens 2025-plan for velfærdsteknologi. I København har vi en ambition om at sprænge rammerne for, hvordan en kommune udvikler velfærdsteknologi i tæt samarbejde med borgere, medarbejdere, virksomheder og forskere, og det er netop, hvad huset her skal gøre", siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), der holdt tale i forbindelse med åbningen.


Udviklingen af de nye velfærdsteknologier vil primært tage udgangspunkt i et fokus på træning og anden fysisk aktivitet, som især vil komme ældre borgere og borgere ramt af kroniske sygdomme som KOL og diabetes til gode.


Huset vil desuden danne ramme om workshops, innovationsforløb og kurser for både borgere, medarbejdere, virksomheder og forskningsinstitutioner. Herunder et laboratorium kombineret med en træningssal og kontorfaciliteter til kommunens medarbejdere og de tilknyttede forskere og studerende fra Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business School.


Læs mere om Sund Vækst Huset (link - åbner i nyt vindue)


Kilde: Carenet

Udgivet: 10-09-2014

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk