socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Velfærdsteknologi med barrierer

Debat om fremtidens velfærdsteknologi under Folkemødet på Bornholm

Der er brug for at tænke de teknologiske muligheder ind fra starten i byggeprocessen, ligesom der er brug for at udveksle erfaringer og ideer på tværs af kommunegrænserne. Det blev slået fast, da TEKNIQ afholdt debatmødet ”Det intelligente velfærdshjem” under folkemødet på Bornholm.

 
"Vi flytter os ikke efter velfærdsteknologien, men vil have den der, hvor vi bor."
Så kontant var meldingen fra Stig Langvad, formand for Danske Handikaporganisationer, da det intelligente velfærdshjem var til debat fredag under folkemødet på Bornholm.

Her havde TEKNIQ indbudt et udvalg af aktører fra både installationsbranchen og det politiske og offentlige system til at give deres input til, hvad der skal til for at styrke udviklingen, brugen og implementeringen af velfærdsteknologien. Én af dem var TEKNIQs direktør, Niels Jørgen Hansen, som mener, der er brug for at hæve ambitionsniveauet i både kommuner og regioner.

 

"Jeg tror, det, Danmark først og fremmest skal gøre som samfund, er, at have en ambition om at være blandt de bedste i verden til at gøre brug af teknologien og at have den nødvendige infrastruktur til at gøre det. Det er jo ekstrem vigtigt ved både nybyggeri og renovering, at man tænker langsigtet og sikrer at de grundlæggende installationer tager højde for de fremtidige behov," sagde han.

 

Læs hele artiklen, som blandt andet også fokuserer på bedre vidensdeling mellem kommunerne (åbner i nyt vindue)
 

 

Udgivet: 21-06-2013

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk