socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

En bolig med kammertjener

Rudersdal Kommune har indrettet en inspirationsbolig med de mange teknologiske hjælpemidler der er på markedet.

Rudersdal Kommune har som sit nyeste tilbud indrettet en inspirationsbolig i Teglporten i Birkerød, hvor interesserede kan komme forbi og se nogle af de mange teknologiske hjælpemidler og almindelige forbrugsgoder, der er på markedet.

 

Inspirationsboligen indeholder blandt anden den stemmestyrede ”kammertjener”. ”Kammertjener, træk gardinerne fra og sluk lyset”, er en af de kommandoer, som beboeren kan give. ”Det sørger jeg for”, svarer ”kammertjeneren” - som er en talestyret computer - og sekundet efter glider gardinerne til side og lukker sollyset ind i stuen, imens lampen over spisebordet slukker.

 

Birgitte Schjerning Povlsen, formanden for social- og sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune, fortæller: ”Kammertjeneren er et eksempel på, hvad moderne teknologi også kan bruges til, men det er jo ikke alle, der har brug for en computerstyret kammertjener i hverdagen. Mange af hjælpemidlerne i inspirationsboligen er almindelige ting, som man selv kan anskaffe sig, og som kan være med til at lette dagligdagen i hjemmet.”  

 

Læs mere om inspirationsboligen på Rudersdal Kommunes hjemmeside (åbner nyt vindue)

 

Udgivet: 25-04-2013

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk