socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Boligkonferencen 2012

Konferencen afholdes i Middelfart d. 13. juni.

logo_boligkonference08.jpgBoligændringer har været på dagsordenen i mange år, når det drejer sig om fysiske funktionsnedsættelser. Men udover bevilliger af boligændringer til fysiske funktionsnedsættelser, er der inden for de seneste år kommet et øget antal henvendelser vedr. boligændringer til borgere med psykisk funktionsnedsættelser.

På Boligkonferencen 2012 præsenteres en række eksempler på boligindretninger i forbindelse med psykiske funktionsnedsættelser. Der sættes fokus på, hvordan en konkret boligsag er blevet løst samt hvilke specifikke metoder og viden, der er anvendt i forløbet.

Et andet område der er i udvikling er behovet for boligændringer for borgere med svær overvægt. Borgere med overvægt stiller andre krav til pladsforhold, hvilket betyder andre udfordringer til boligindretning end tidligere.

 

På Boligkonferencen introduceres forskellige anbefalinger til nødvendig plads, indretning samt konstruktioner til håndtering af svært overvægtige personer i boligen. Dette sker ud fra erfaringer, der er indsamlet i projektet: ”Pladsbehov og indretning til svært overvægtige personer – en vejledning”. Deltagerne på konferencen får eksempler fra praksis og konkrete redskaber til brug i den daglige sagsbehandling. Ambitionen er at give deltagerne en idé om de forhold, der skal tages i betragtning ved håndtering af svært overvægtige borgere i hjemmet.

Program og tilmelding følger.

Udgivet: 14-05-2012

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk