socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Gode råd, når du stiller spørgsmål til juristen

Spørgsmål til netværkets jurist skal være almene og anonyme.

På netværket bolig.hmi.dk oplever vi fra tid til anden, at retningslinjerne for formuleringen af spørgsmål til netværkets faste jurist Anita Klindt bliver glemt i skyndingen - oftest sidder deltagerne måske med en specifik problemstilling og har brug for juridisk afklaring her og nu, og så kan man selvfølgelig glemme formaliteterne.

Derfor denne lille påmindelse til alle om at huske at følge disse tre grundregler, når I sender jeres spørgsmål til juristen:

  1. Stil spørgsmål i forhold til en problemstilling - ikke en konkret sag.
    Svaret kan bruges af mange, når det omhandler en situation, andre også kan møde. Det er "problemet" og ikke "sagen" der tages stilling til.
  2. Send kun anonyme oplysninger.
    Konkrete oplysninger i spørgsmålet eller i fremsendte bilag giver mulighed for at identificere den borger, hvis sag det handler om. Det er hverken lovligt eller etisk korrekt.
  3. Del dine spørgsmål op i flere henvendelser.
    Hvis du ønsker svar på flere typer af problemstillinger, kan det være en fordel, at du fremsender flere spørgsmål. Det giver et bedre overblik, hvis du senere skal lede efter svaret på bolignetværket.

Ovenstående råd kan også læses på den side, der åbner, når du under Spørg juristen klikker på knappen "Stil et spørgsmål"

 

Udgivet: 08-11-2011

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk