socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Handicapvenligt kan sagtens være elegant

En bolig behøver ikke skrige til himlen, at her bor en kørestolsbruger. I et ombygget missionshus i Nordjylland går funktionalitet og æstetik hånd i hånd. Se billederne i bolig.hmi.dk’s Vidensbank.

Indkørsel og handicapvenligt hus set ude fra. Da familien Seierup i landsbyen Langholt i Nordjylland fik en søn med muskelsvind, indrettede de en 47 kvadratmeter stor handicapvenlig værelsesafdeling i huset, lige som resten af huset blev tilpasset hans særlige behov, bl.a. så han let kunne komme rundt i kørestol.

De 47 kvadratmeter fungerer som en selvstændig enhed med egen entré, stort værelse, hjælperværelse og rummeligt badeværelse.

Ligner et hjem

Fælles for indretningerne i hele det gamle missionshus (billedet herover - se flere billeder ved at følge linket nederst i nyheden) er, at de på elegant vis fremstår som en naturlig del af huset, så man næsten ikke kan se, at der faktisk er tale om særlige indretninger.

”Vi har lagt vægt på at afdelingen ikke skulle ligne noget fra en institution eller et sygehus,” fortæller faderen i familien, Michael Seierup. 

Hvad så, når fuglen flyver fra reden?

Familiens søn er fyldt atten og har mod på at flytte for sig selv, hvorfor forældrene har sat huset til salg for selv at kunne flytte i noget mindre. De håber, at huset vil komme en anden familie i en lignende situation til gode, så de flotte og praktiske indretninger ikke går til spilde.

Har du, eller kender du nogen, der kunne have lyst til at høre mere om huset, dets indretninger og omgivelser, er du velkommen til at kontakte familien direkte på mail eller telefon, så sender de gerne yderligere informationer.

Kontakt Michael Seierup på mail seierup@privat.dk eller telefon 23 81 10 33

Billederne og plantegninger af huset kan ses i netværkets nyoprettede billeddatabase.

Udgivet: 05-07-2011

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk