socialstyrelsen_2015_v2.png
bolig.png
Du er her:

Århundredes chance – grib den

Hvordan fremtidssikrer vi de almene boliger?

Onsdag d. 11. maj 2011 holdt Bo- og udviklingsfonden, B-U-S, ”10 års jubilæums-konference – om at bo”. Konferencen fokuserede på manglen af boliger til borgere med særlige behov og problematikker omkring dette.

Hjælpemiddelinstituttets konsulent og faglig ansvarlig for bolig.hmi.dk Anne Christensen var ved på konferencen. Hun var meget begejstret for dagens program, blandt andet direktøren for Boligselskabernes Landsforening, Bent Madsens, oplæg om ’Muligheder og barrierer for borgere med særlige behov’.

”Jeg hæftede mig særligt ved, at Bent Madsen sagde, at vi i Danmark har en ’enestående mulighed for at gøre fremtidens byggeri tilgængeligt’, og at vi står over for ’århundredets chance for at renovere de almene boliger’. Det er jo virkelig interessant og falder godt i tråd med temaet for Hjælpemiddelinstituttets forestående Boligkonferencen, hvor deltagerne bland andet kan høre Ulrik Steen Jensens oplæg ’Fremtidens almene boliger – hvordan gør vi dem tidssvarende og fremtidssikrede?’,” siger Anne Christensen.

Hun glæder sig til at fordybe sig yderligere i emnet på Boligkonferencen 16. juni 2011, hvor hovedtemaet netop er ’Fremtidens boliger, borgere og behov for boligændringer’.

Boligkonferencen byder udover Ulrik Steen Jensen oplæg, på spændende oplæg om:

  • Fremtidens borgere og deres krav til boliger og velfærdsydelser
  • Implementering af velfærdsteknologi i boligen
  • Fremtidens badeværelse
  • Værdisammenstød i mødet med mennesker med anden etnisk baggrund

Læs mere om konference og tilmelding på Hjælpemiddelinstituttets hjemmeside (åbner nyt vindue)

Udgivet: 23-05-2011

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk