socialstyrelsen_2015_v2.png
bil_1.png
Du er her:

Ny principgørelse

Solfilm, kørselsbehov og daglig anvendelse.

Så er der kommet en ny principafgørelse på bilområdet.

Afgørelse nummer 210-10 med titlen "særlig indretning - solfilm - nødvendig indretning - kørselsbehov - daglig anvendelse" er nu at finde under Principafgørelser

 

Ankestyrelsens resume lyder som følger:

"Der var ikke ret til særlig indretning af bil i form af solfilm til bilens ruder til en 4-årig dreng med nedsat og manglende muskelmasse i kroppen samt ansigtsmuskellammelse.

Ankestyrelsen fandt på baggrund af en samlet vurdering af drengens helbredsforhold, at han var tilstrækkeligt kompenseret for sin nedsatte funktionsevne med de bevilgede særlige filterbriller og med muligheden for, at forældrene kunne sætte manuelle solskærme op i bilen.

Ankestyrelsen bemærkede, at der ved bevilling af tilskud til særlige indretninger af bil kunne lægges vægt på et behov for kørsel i forbindelse med familiebesøg, ferier, længere ture med familien og andre sociale aktiviteter, der lå ud over den daglige kørsel. Der var således ikke noget krav om, at der skulle være et behov for kørsel, der i væsentlig grad lettede ansøgerens daglige tilværelse. "

Udgivet: 04-11-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk