socialstyrelsen_2015_v2.png
bil_1.png
Du er her:

Derfor bruger vi bil.hmi.dk

Hjælpemiddelinstituttets faglige netværk kan bruges i arbejdsdagen. Det mener flere ergoterapeuter og sagsbehandlere fra Fyn, Sjælland og Jylland. Læs her, hvad de får ud af netværket.

Hjælpemiddelinstituttet har ringet rundt til en række vilkårlige kommuner for at spørge til deres brug af netværket bil.hmi.dk. Vi bringer her et udklip af de mange reaktioner.

 

Kolding Kommune

I Kolding bruger ergoterapeut Rikke Degn Tvillum, flittigt netværket op til flere gange om ugen.
"Jeg har primært benyttet den juridiske bistand, hvilket helt sikkert har sparet mig for arbejdstid og hovedbrud. Det er så nemt at sende juristen et spørgsmål, når man er i tvivl om et eller andet indenfor sit arbejdsområde. Hver gang får jeg hurtigt svar i løbet af få dage."

 

Rikke Degn Tvillum brugte for eksempel juristen i en sag vedrørende fastspænding af iltflasker i biler, da hun ikke kunne afgøre om det var kommunen eller sygehuset som havde ansvaret for at betale? Juristen fandt svaret – fastspænding af iltflasker i bilen er kommunens ansvar.

"Og så bruger jeg især bil.hmi.dk til at søge efter litteratur og til at kommunikere med kolleger fra hele landet. Det skader ikke at udvide sit netværk og slet ikke når man, som jeg, også arbejder som konsulent i andre kommuner,” siger ergoterapeut Rikke Degn Tvillum.

 

Frederikssund Kommune

I Frederikssund arbejder Søs Petersen også med bilområdet, og hun fortæller, at bil.hmi.dk holder afdelingen opdateret om den nyeste udvikling med hensyn til visitationen af § 114. – et område, hvor der ofte er nye problematikker og spørgsmål, hvilket hun vurderer vil fortsætte med hensyn til en kommende lovændring i løbet af 2010.

 

Fredericia Kommune

I Fredericia kommune vil Mai-Britt Tingsager, leder af Hjælpemiddelafsnittet, slet ikke undvære netværket, da det hjælper de sagsbehandlere og ergoterapeuter, som arbejder med servicelovens § 114.


"Vi benytter især juristerne, og netværkets forum. Det er lærerigt at følge med i udvekslingen af spørgsmål og svar. Og vi får meget ud af at kunne drøfte de mere komplicerede enkeltsager. Og så ser vi frem til de faglige netværksmøder. På bilområdet sker der ofte nyt. Nu venter en ny lovgivning, så vi vil ikke undvære muligheden for at veksle erfaringer med vores kolleger i regionen og i resten af landet,” siger Mai-Britt Tingsager, ergoterapeut og leder af Hjælpemiddelafsnittet i Fredericia.

Både hun og kollegerne benytter flittigt forum, hvor de deler deres erfaringer og lærer af arbejdsgangene i andre kommuner. Og på den måde er netværket efter hendes mening, med til at hjælpe kommunen med at forvalte deres opgave.

 

Nyborg Kommune

I Nyborg fortæller Ellen Rask, at hun og kollegerne har glæde af netværkets forum og af juristerne. De giver gode svar og Ellen Rask følger både med i de spørgsmål som juristerne modtager, ligesom hun læser ergoterapeuternes høringssvar.

"Netværket har en udmærket værdi. Det er et godt initiativ fordi vi har manglet et centralt sted at opsamle viden og erfaring siden amternes nedlæggelse. Og det er et solidt arbejdsværktøj, når nye kolleger skal hjælpes i gang med bilområdet. Vores nye, yngre kolleger vil for eksempel få meget ud af bil.hmi.dk, hvor al relevant viden er samlet på et sted," siger Ellen Rask.

Hun har arbejdet med handicapbiler siden 1987, og deler gerne sin viden med kollegerne i netværket.

 

"Når jeg nu sidder med masser af viden, der kan hjælpe, så skal jeg da sørge for at give den erfaring videre – det er da min pligt. Det er jo rart at dele sin viden og mærke, at den kan bruges til noget," siger Ellen Rask. I den anledning har hun en opfordring til resten af netværket:

"Det er dejligt at kunne hjælpe kollegerne også selvom jeg indtil videre ikke ved om de fulgte mit råd? Måske kunne spørgerne vende tilbage til forum og fortælle os andre, hvordan de valgte at løse deres sag. Det kan vi alle lære meget af.”

 

Del-tagelse er vejen frem
Deltagernes kommentarer understøtter den aktive debat og vidensdeling i bil.hmi.dks forum.

 

"Hvis et internetforum kan sammenlignes med et tomt dansegulv, hvor gæsterne er nødt til selv at åbne ballet ved at danse for, så tyder deltagelsen i forum allerede på fest ", siger bolig.hmi.dks moderator, Heidi Egelund.

Tendensen til vidensdeling vil fortsætte. Det mener Journalist Abelone Glahn. Hun rådgiver om opbygning og drift af onlinenetværk og virtual communities i foreninger, organisationer og virksomheder.

Efter hendes mening har det faglige netværk stor betydning. Og det vil for alvor kunne glæde deltagerne, hvis de husker på en ting:

”Man er ikke medlem af et netværk, man er del-tager; man tager del. Man bør aktivt både give og modtage i et netværk. På den måde får du en del forærende. Hvis man kun gør en af delene, er man ikke en god netværker,” siger Abelone Glahn.

 

Hjælp os med at blive bedre
Hvis du har kommentarer, ideer eller ønsker til indholdet på bil.hmi.dk er du altid velkommen til at kontakte Heidi Egelund.
Email Heidi Egelund
heg snabel-a hmi punktum hmi
eller pr telefon: +45 41 95 14 72


Udgivet: 20-01-2010

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk