socialstyrelsen_2015_v2.png
bil_1.png
Du er her:

Bilnetværksdage trak fulde huse

Bilnetværkets deltagere mødte talstærkt op, da den nye bilbekendtgørelse, udviklingen inden for handicapbiler og drøftelse af cases var på programmet i Middelfart og Ishøj 26. og 27. september 2018. Dagene bød også på godt gensyn med kolleger fra hele landet. 

Af Signe Skovgaard Schmidt.


Med 90 deltagere i Middelfart og 80 i Ishøj var alle stole optaget på årets møder i bilnetværket.

Netværkets jurist, Pauli Bording, gennemgik de seneste ændringer i bilkendtgørelsen, og der blev spurgt grundigt ind og griflet løs på deltagernes blokke imens. Den nye bekendtgørelse skulle bl.a. gøre det lettere for borgere at forstå reglerne, men der var meget besvær, da den kom. Nok ophævede den nye bekendtgørelse den gamle, men den gamle skulle stadig bruges, fortalte Pauli Bording. 

Deltager på bilnetværksmøde 2018

Kun den nye bekendtgørelse er gældende 

Ankestyrelsen har nu været ude med en tilføjelse, som klarlægger, at det kun er den nye bekendtgørelse, der er gældende – ligegyldigt, om en ansøgning er fra 2017 eller 2018.


Ændringer, som bilnetværkets jurist kom omkring, var blandt andre: 

  • Udvidet lån
  • Helhedsvurdering
  • Udskiftning – nu 8 år (se undtagelser); afventer Ankestyrelsens holdning
  • Tro og love erklæringer
  • Genbevilling
  • Merkøb
  • Automatgear
  • Reparationsudgifter
  • Overgangsregler i BEK § 25.
  • Nødvendige særlige indretninger, BEK § 13 og 7, stk.4.

Nyudvikling inden for handicapbiler

Forhandler Lars Langhøj deltog på netværksdagen med et oplæg om det nyeste inden for handicapbiler og indretningen af disse. Fokus var på billigst egnede biler – både personbiler og minibusser.


Efter oplægget tog deltagerne jakker på og var ude at besigtige 7 minibusser. I Middelfart foregik udstillingen i Hotel Parks parkeringskælder, i ly for regn og kuling. I Ishøj viste vejret sig fra sin bedste side, så bilerne kunne fremvises i solskin på græsplænen uden for mødelokalet.

biler_collage

Forhandlernes døre er åbne

4 Ford Transit Custom, 2 Volkswagen og 1 Mercedes med specialindretning blev vist frem og dannede rammen om både faglige drøftelser og hyggesnak inden frokost.


Langhøj, Rehabiler og Handicare fulgte op på udstillingen med at pointere, at de som forhandlere stort set kan det samme, og at de alle har et ønske om den bedste og billigste løsning for kommunen og for borgeren. Sagsbehandlerne er altid velkomne til at spørge forhandlerne til råds.


Begge netværksdage sluttede af med diskussion af cases, som bilsagsbehandlere fra referencegruppen havde udvalgt. Efter diskussionerne blev det gennemgået, hvordan sagerne var blevet løst – eller om de nu lå til behandling i Ankestyrelsen.

 

Socialstyrelsens oplæg (pdf) 
 

Pauli Bordings oplæg om bilbekendtgørelsen (pdf)


Langhøjs oplæg (pdf)
 

Case 1 (Word)

 

Case 2 (Word)


Case 3 (Word)


Beregningsskema (Excel)


Beregning, når merkøb er uden afgift til vinterhjul (Excel)


Beregning, når man accepterer hele merkøbet (Excel)


Beregning, når man ikke har fået det hele med (Excel)

 


 

 
Udgivet: 04-10-2018

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk