socialstyrelsen_2015_v2.png
kommunikation.png
Du er her:

Prøvehandlinger hjælper til at indføre ny velfærdsteknologi

Greve Kommune styrker borgernes trivsel ved at arbejde med prøvehandlinger i indførelsen af ny teknologi på bosteder. 

10 dag- og botilbud deltager i Fremfærd-projektet, der har fokus på velfærdsteknologi på sociale tilbud. Her har man fundet ud af, at prøvehandlinger er et godt værktøj, når det gælder om at indføre ny teknologi på bosteder.


Formålet med projektet er at undersøge, hvordan velfærdsteknologi kan bidrage positivt til hverdagslivet for beboerne, og hvordan velfærdsteknologien kan implementeres på en sjov måde.


En prøvehandling kan fx være at afprøve en ny teknologi og derefter observere, hvordan borgere tager imod det og får ud af det. Det kan også være at afprøve en bestemt tilgang til at motivere borgeren til at nærme sig teknologien.


Prøvehandlinger handler om at eksperimentere med nye måder at gøre noget på med henblik på at lære. Logikken er, at man planlægger, gennemfører, evaluerer og justerer. Det er nemlig ikke teknologien i sig selv, der er interessant, men den forandring, som den kan skabe for borgere, medarbejdere og hele organisationen. Derfor er det mere vigtigt at fokusere på, hvordan man gør det frem for, hvad man gør.


Læs mere om bostedernes erfaringer med prøvehandlinger via hjemmesiden "Viden på tværs" 

Udgivet: 10-03-2021

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk