socialstyrelsen_2015_v2.png
kommunikation.png
Du er her:

Dansk app i medvind

Appen Tiimo, der kan hjælpe børn og unge med ADHD og autisme med at skabe struktur og overblik, oplever succes som et af de mest crowdfundede projekter i Danmark. Næsten 3 mio. kroner er blevet doneret til udviklingen af appen. 

Tiimo er en app, der fungerer ved at digitalisere traditionelle hjælpemidler, så hverdagen bliver lettere at overskue for børn og unge med ADHD og autisme. På kort tid er appen blevet det næstmest crowfundede projekt i Danmark med brugere i 55 lande. Næsten 3 mio. kroner er der blevet givet til appens udvikling via crowdfunding.


Appen giver brugeren visuelle beskeder om dagens gøremål og aftaler og er på den måde med til at give børn og unge med ADHD ro, fordi de ved, hvad dagen bringer.

Ifølge Helene Lassen Nørlem skal Tiimo også være med til at afstigmatisere ADHD og autisme:


"For mange af børnene kan det være pinligt at have venner med hjem, hvis der hænger tavler overalt. Appen er ikke synlig på samme måde, og det kan være med til at hjælpe børnenes selvværd," siger Helene Lassen Nørlem, der er uddannet fra IT-Universitet i København, hvor hun har skrevet kandidatopgave om, hvordan børn med ADHD og autisme kan få glæde af digitale hjælpemidler.


Tiimo er det seneste eksempel på en dansk virksomhed, hvor crowdfunding har hjulpet nye ideer på vej.


Læs hele artiklen om appen Tiimo på b.dk 

 
Udgivet: 25-02-2020

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk