socialstyrelsen_2015_v2.png
kommunikation.png
Du er her:

Hverdagslivet for børn med funktionsnedsættelser

Emil Sjøberg Falster undersøger i sit ph.d.-projekt, hvordan børn med funktionsnedsættelser oplever deres hverdag. Ifølge ham skal vi lytte meget mere til børnene. 

Emil Sjøberg Falster undersøger i sit ph.d.-projekt hverdagslivet med fysisk funktionsnedsættelse fra et børneperspektiv. Han undersøger, hvilket liv de lever, og hvad der begrænser dem i at tilegne sig et godt liv.


Projektet har primært fokus på barrierer, fx bygninger, der ikke er tilgængelige, hvis børnene oplever diskrimination eller udelukkes fra sociale aktiviteter, fordi disse foregår på en måde, hvor de ikke kan være med.


Forskningen er vigtig både rent etisk og juridisk. Men også praktisk er forskningen behjælpelig. Emil Sjøberg Falster mener nemlig, at hvis vi i højere grad lytter til børn med handicap, vil vi finde ud af, at de er gode til at udtrykke, hvad de foretrækker, hvornår de har det godt og hvad de har brug for. Hvis man lytter til børnenes verbale og nonverbale perspektiver, så kan vi forbedre eksisterende pædagogiske og sundhedsfaglige praksisser.


Læs mere om forskningen på side 45 i Børn & Unge. 
 

 
Udgivet: 29-10-2019

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk