socialstyrelsen_2015_v2.png
kommunikation.png
Du er her:

Astrid Siemens Lorenzen med cerebral parese modtager stor pris

Gymnasieeleven Astrid Siemens Lorenzen med cerebral parese har modtaget halvdelen af Helene Elsass Prisen 2019 for at have øget kendskabet til det at leve med cerebral parese. 

Det at modtage en pris er en stor motivation i arbejdet med at vise, at selvom man har et handicap, og dermed ikke har de samme vilkår som andre, så behøver det ikke at være en forhindring i at leve det liv, man ønsker.

 
Sådan fortæller Astrid Siemens Lorenzen, som i marts 2019 modtog halvdelen af Helene Elsass Prisen 2019 på 150.000 kroner. Prisen var en anerkendelse for indsatsen med at øge opmærksomheden omkring cerebral parese.

 
Astrid går i gymnasiet, hvor hun arbejder ambitiøst, og samtidig er hun aktiv i handicappolitik, hvor hun bruger sig selv i pressen, både som debattør og rollemodel.

 
Jysk Fynske Medier bragte i august 2018 historien om Astrid Siemens Lorenzen, som er født med cerebral parese. Hun sidder i kørestol og kommunikerer gennem en øjenstyret talecomputer, men hun holder fast i, at alle liv er værd at leve, og hun drømmer om at blive fysiker.  

 
JydskeVestkystens artikel om Astrid Siemens Lorenzen

Udgivet: 03-05-2019

Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk