Leder af Forskningscentret ”Livet med Mobilitetshandicap”, Hanne Warming, og, Emil Søbjerg Falster, ph.d.-stipendiat fra Institut for Samfund & Erhverv på Roskilde Universitet, argumenterer for, at børn med handicap er en ressource, når det handler om at forstå netop deres behov.
Danmark er, sammenlignet med de andre skandinaviske lande, bagud i forhold til at anerkende og tage børnenes viden om eget liv alvorligt. Gruppen besidder en stor viden om, hvad der kan være til gavn for dem selv, men også for samfundet som helhed, og derfor er det en samfundsmæssig gevinst at inddrage dem.
Børn bruger teknologier på en anden måde
Et eksempel på, hvor børnenes viden kan være en ressource, er i forbindelse med muligheder og udfordringer i digital teknologi og sociale medier. Børn, herunder også børn med handicap, oplever og bruger digital teknologi på andre måder end voksne. Dertil kommer, at de er vokset op med teknologierne og har brugt dem hele deres liv. Denne fortrolighed med teknologier betyder, at børn med handicap vil kunne bidrage på andre måder end voksne til at udforme digitale og teknologiske løsninger.
Børn med handicap besidder altså en uudnyttet vidensressource, som ikke ligner den viden, der kan produceres gennem inddragelse af voksne. Derfor er det vigtigt, at børnene inddrages mere.
Socialstyrelsen - Telefon: 72 42 37 00 - Email: info@socialstyrelsen.dk